Обслуживание систем водоотведения в Запорожье

Щодня мільйони кубометрів відходів з наших будинків і вулиць скидаються по каналізаційних трубах на очисні споруди. Один з основних видів виходу з ладу каналізації - засмічення, яке може призвести, наприклад, до затоплення квартир або локального затоплення. Ось чому так важливо регулярно чистити каналізацію. Канали схильні до седиментації, що призводить до зниження їх пропускної спроможності. Прочищення каналізаційної системи - це не що інше, як видалення всіх видів відкладень - наприклад, жиру, піску, каміння і коріння, які створюють бар'єр для стічних вод, що надходять. Компанії з прочищення каналізації чистять їх один раз, іноді два рази на рік.

Обслуговування систем водовідведення в Запоріжжі

Прочищення каналізації у Запоріжжі проводять співробітники компанії Укрпромканал. На початку цього виду робіт проводиться моніторинг даної ділянки забитої труби. Знання про тип і розмір залишкових забруднень, дозволяють вибрати відповідний метод очищення каналізації. Найбільш популярний гідродинамічний метод: використовуються спеціалізовані багатофункціональні машини (найсучасніші оснащені системою подачі води під високим тиском). Наприклад, у тендері на очищення системи зливової каналізації у сусідньому місті зацікавлені компанії повинні були мати автомобіль з рекуперацією води з наступними параметрами: тиск промивного пристрою 18 МПа, водовіддача хв. 420 л/хв, а також камера на самохідному візку з інспекційним діаметром DN100-1000 мм і дальністю до 250 м.п). Така система фільтрує забруднювач, що всмоктується,  і використовує зібрану воду для подальшого промивання каналів.

Гідродинамічний метод застосовується для очищення каналізаційних мереж діаметром від 50 до 1500 мм.

Ще один спосіб очищення каналізації - електромеханічний - використовуються спеціальні спіралі з різними закінченнями (їх вибирають в залежності від розмірів труб і домішок в них). Робоча пружина отримує високу швидкість за допомогою потужного пристрою, тим самим руйнуючи блокування. Цей метод найкраще підходить для очищення каналізації діаметром до 150 мм.

Для очищення каналізації від бетонних труб використовуються штовхачі на лебідках: сміття проштовхується по каналу в оглядовий колодязь. Їх вибирають з колодязів. 

Чим загрожує якщо не чистити каналізацію регулярно? 

  • Зниження прохідності каналізаційних труб;
  • Виділення неприємних запахів;
  • Руйнування труб;
  • Надмірне відкладення жирів та відкладень у каналізації;
  • Можливість повернення стічних вод у сифони;
  • Часто засмічуються труби.

Ми можемо розділити очищення стічних вод двома способами:

  • Хімічний - підходить в першу чергу для розблокування водних пробок. Однак майте на увазі, що занадто часто використання хімікатів може пошкодити труби.
  • Механічний - очищення стічних вод здійснюється за допомогою спеціальних, правильно підібраних пристроїв, таких як: спіралі, головки або чистильні наконечники різного діаметра. Вибір обладнання залежить від труби, з якою ми маємо справу, та ступеня її забруднення.

Очистити каналізацію ви можете самі або за допомогою професіоналів.